Connect us:

Phone: (213) 485-7512

Los Angeles Senior Citizen Center

Презентація на тему”Безпечне спілкування в Інтернеті соціальні мережі

І це стало можливим завдяки Чату, вКонтакті та іншим подібним сайтам. “З інтернету та соцмереж розчленований тип викладу перенесеться на інші стилі, передусім ЗМІ та художню літературу. Відповідно, середній розмір речень буде скорочуватися, а будова їхня спрощуватися. Значно поменшає складнопідрядних речень”, https://www.weblancer.net/portfolio/saiti-pod-klyuch-58/internet-magazin-ustanovka-okhrannikh-sistem–2253247/ – зазначає Селігей. Крім того, під впливом іноземних часто забувають відмінювати типово українські, незапозичені назви, хоча за правилами мали б. Наприклад, “живу в Мукачево”, “лісопарк у Голосієво”, “музей у Пирогово”, “маршрутка до Святошино”. В деяких інших індоєвропейських мовах їх лишилося два.

безпечне спілкування в інтернеті (соціальні мережі)

Під час пошуку інформації та при користуванні службами спілкування в мережі потрібно дбати про захист особистих даних, захист від шкідливих програм і від негативного вмісту. В інших випадках утримайтеся від них. І не тому, що це відволікає від роботи, а тому що атака на ваш акаунт може принести шкоду не тільки вам, але і компанії. Вірус, що проник на робочий комп’ютер через соцмережу, може швидко поширитися по локальній мережі й завдати шкоди корпоративній інформації. Цей збиток може обчислюватися три-чотиризначними сумами. Більш серйозна проблема виникає з дітьми, які свідомо користуються Інтернетом.

BBC не несе відповідальності за контент інших сайтів. Ознайомтеся з нашими правилами зовнішніх посилань. Коли держава запускає глобальні рішення, бажано публічно заявляти розробника, а також відповідального за кібербезпеку (зазвичай це окрема компанія). Не підключатись до публічного WiFi. Використовуйте краще мобільний інтернет. Якщо дуже треба підключитись, то робіть це із використанням VPN (не безкоштовного). Пофантазуйте і замисліться, яку інформацію могли б використати проти вас потенційні зловмисники, і спробуйте максимально унеможливити такий сценарій.

БЕЗПЕЧНЕ КОРИСТУВАННЯ ІНТЕРНЕТОМ

Використання засобів електронного спілкування передбачає дотримання правил увічливості — мережного етикету. Виберіть будь-яку точку на вільному місці робочого поля, уведіть своє ім’я в текстове поле. Установіть курсор у блок Напишіть щось гарне та введіть назви сервісів Інтернету, якими ви користуєтесь для спілкування. Розгляньте вигляд дошки, прочитайте повідомлення вчителя/вчительки.

Розвивати навички аналізу інформаційного потоку, вміння узагальнювати та робити висновки. Виховувати інформаційну культуру учнів та вміння цінувати своє життя та здоров’я. Браузер – перший рубіж між вами та інтернетом. Саме він відповідає за завантаження і коректну роботу WEB сайтів. І більшість атак спрямовані саме на нього. Розробники ПЗ постійно вдосконалюють рівень безпеки браузерів, тому слід завжди використовувати тільки найсвіжіші версії.

Безпечне електронне спілкування. Публічність та приватність

За ним, носіїв мови значно побільшає, сама мова стане позатериторіальною, тобто вийде за межі однієї країни, а її вжиток розшириться за рахунок іноземців. Найгірший з них – поступовий занепад і виродження мови. Він можливий, якщо носіїв мови значно поменшає й до цього додадуться економічні катаклізми. Війна з Росією, через яку мільйони українців поїхали за кордон, збільшує шанси такого сценарію.

І цей процес може тривати аж до повного зникнення категорії відмінка. Першим може зникнути кличний відмінок. Вже тепер його дедалі рідше чуємо в щоденному мовленні. Усе через “експансію” називного відмінка, який почне “анексувати” місця в інших.

Ми вже давно подружилися з віртуальним світом. Ми можемо одночасно писати в скайпі, чатитись на фейсбуці і відповідати на sms-ки. При цьому не бачачи міміки співрозмовника, не чуючи інтонації, ми часто невірно інтерпретуємо фрази, написані онлайн. Якщо клієнт звинувачує вас справедливо — визнайте вину. Якщо він перебільшує — ввічливо роз’ясніть ситуацію і вибачитеся за те, що виникло непорозуміння. Ні в якому разі не розв’язуйте війну з переходом на особистості і мстивим бажанням довести, що ваш опонент — негідник.

Докладно

Не викладайте в мережі ваші фото та повідомлення, які можуть зіпсувати вашу репутацію або розкрити приватну інформацію. Хакерів та зловмисників в інтернеті цікавить будь-хто, навіть якщо ви не публічна людина. Вас можуть зламати для атаки на ваших колег, керівництво, родичів, або навіть просто випадково. Сьогоднішня можливість отримувати доступ до всього, що підключено до інтернету, це розкіш, яку ми не можемо дозволити собі втратити. Проте чим більше людей використовують онлайн системи, тим більше кіберзагроз. Громадянам також варто пам’ятати, що представники соцмережі ніколи не писатимуть в особисті повідомлення, а лише на пошту, вказану при реєстрації. По всьому світу все більше людей вибирають віртуальне спілкування в якості альтернативи реальному.

Етикету спілкування в мережі потрібно дотримуватися як мінімум для того, щоб не наражати на себе небезпеку та щоб той, хто з вами спілкується не подумав, що Ви не виховані. Сформувати поняття про небезпеки, які існують в соціальних мережах та про шляхи їх подолання. Сприяти формуванню в учнів стійких переконань щодо дотримання правил безпечного спілкування в соціальних мережах.

Ми підсумували прогнози Пилипа Селігея і запитали у фахівців, що вони про них думають. Якщо опиняєшся в складній ситуації поговори з батьками. Виберіть послідовно кнопки Зберегти та Скасувати. Підручник, роздатковий матеріал, мультимедійний комплекс.

Ж) передати матеріали, знайдені в процесі дослідження, учаснику/учасниці групи, що відповідає за розробку презентації. В Інтернеті існують різні служби, призначені для організації спілкування людей. Всі ці дані можуть використати проти вас. Потрібно привести до ладу таку публічну інформацію, налаштувавши персональні параметри у соцмережах, і періодично перевіряти це. Витік інформації вже зараз впливає на геополітичні процеси і стає міцною зброєю в руках конкурентів, у тому числі політичних. Інтернет — цікавий і корисний засіб для навчання, відпочинку чи спілкування з друзями. У електронних листах не застосовуйте текст, набраний у ВЕРХНЬОМУ РЕГІСТРІ – це сприймається у мережі як крик, і може прикро вразити вашого співрозмовника.

Comments are closed.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support