Connect us:

Phone: (213) 485-7512

Los Angeles Senior Citizen Center

Огляд останніх подій на міжнародній арені та їхній вплив на ситуацію в Україні

Перед своїм переобранням на посаду голови КНР Сі Цзіньпін виступив із програмною промовою, у якій поставив за мету домогтися незалежності Китаю у сфері напівпровідникових технологій, енергетики, фінансів і виробництва продовольства. Приплив українських біженців до Європи спричинив сильний тиск на соціальну сферу приймаючих країн. Але при цьому він пожвавив сферу послуг та роздрібну торгівлю, а також допомагає впоратися з дефіцитом робочих рук, на який після епідемії COVID скаржаться роботодавці країн ЄС. Якщо підтримку України Великою Британією після зміни премʼєра ніхто не ставив під сумнів, парламентські вибори в США залишали питання.

Актуальна інформація про події на міжнародній арені

В межах курсу передбачається детальне опрацювання сучасних англомовних джерел та останніх досліджень із окресленої проблематики. 28 жовтня у Львові розпочнеться Всеукраїнський форум «Молодіжні центри в Україні». У заході візьмуть участь представники молодіжних центрів з різних регіонів України та працівники структурних підрозділів у сфері молодіжної політики державних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Всеукраїнський форум стане платформою для обміну досвідом серед учасників. «Учасники форуму попрацють у групах, візьмуть участь в освітніх сесіях та обговореннях щодо нормативно-правової діяльності молодіжних центрів, менеджменту, тайм-менеджменту, комплексного розв’язання проблемних ситуацій та уміння ухвалювати рішення. Такі заходи сприятимуть посиленню ефективної діяльності молодіжних центрів, підвищенню рівня знань щодо їх управління в менеджерів та керівників таких центрів.

Наслідки нічної атаки дронами, Зеленський прибув до Нідерландів: хронологія 435 дня війни

Перша частина присвячена трансформаційним процесам у Північноатлантичному Союзі, друга – його діяльності, третя – організаційній структурі, четверта – місцю НАТО в системі міжнародних організацій; https://bessarabiainform.com/2023/06/skladovi-komfortnoi-gri-na-scho-naypershe-zvertayut-uvagu/ п’ята – неурядовим організаціям в складі НАТО. У додатках подано основні угоди, на основі яких функціонує Альянс. Розглядаються досягнення й можливості народної й духовної дипломатії.

Досягнення

Курс також має на меті ознайомити студентів з тенденцією зростання ролі неторгових цілей, таких як боротьба зі зміною клімату, сталий розвиток, верховенство права та боротьба із корупцією, у торговельній політиці ЄС та угодах про зовнішню торгівлю між Євросоюзом і третіми країнами. Ця тема є особливо актуальною для України в контексті імплементації Угоди про Асоціацію включно із Поглибленою та Всеосяжною Зоною Вільної Торгівлі (ПВЗВТ) і перспективи членства в Європейському Союзі, що виматиме повної інтеграції України до Внутрішнього ринку ЄС. Засвоєння програми супроводжується розвитком в студентів навичок роботи з науково-політичною літературою, аналітичними текстами та релевантним законодавством, а також комунікування складних політичних та правових явищ простою мовою та за допомогою графічних засобів (створення інфографік). За результатами курсу, студенти сформують детальне розуміння сучасного стану розвитку ЄС, стану та перспектив відносин Україна-ЄС, а також торгівельної лібералізації як основи функціонування Союзу та еволюції його ролі на міжнародній арені. Фахівець-аналітик у сфері європейських кризових комунікацій зі знанням іноземних мов. Об’єктом діяльності бакалавра виступають причини, характер та наслідки прийняття політико-правових рішень в умовах кризових суспільно-політичних явищ на глобальному, регіональному та національному рівнях.

Проєкт освітньої програми «Міжнародні відносини, регіональні студії та суспільні комунікації»

В рамках курсу розглядають найважливіші аспекти актуальних світових процесів, структури інтернаціональних відносин в основних сферах міжнародного життя. Особлива увага приділяється виявленню загальних та спеціальних тенденцій міжнародних відносин, інтеграційним та відцентровим процесам на міжнародній арені, аналізу закономірностей подій та явищ, які відбуваються у сучасному світі. Міжнародні відносини та процеси глобального управління останніми роками стають дедалі складнішими, оскільки різноманітність і актори, що приймають в них участь, множаться, а виклики зростають.

Так світове співтовариство виразило свою підтримку Україні у її протистоянні зовнішній агресії. Угода приносить Україні чверть усієї експортної виручки – близько $1 млрд на місяць. У вересні морем відправлено 3,8 млн т зерна (55% всього зернового експорту), підрахувало Мінінфраструктури. 31 жовтня через атаку морських дронів на бухту Севастополя Росія вийшла із «зернової угоди», але після заяви турецького президента Реджепа Ердогана про те, що «зерновий коридор» діятиме, судна продовжили виходити з порту Одеси. За кілька днів Росія оголосила, що повертається до угоди. Влітку серпневі ф’ючерси на марку Brent перевищили $120. Ціни на газ у Європі оновили історичний рекорд, перевищивши $3300 за тисячу кубометрів.

Comments are closed.
Community Posts
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support