Connect us:

Phone: (213) 485-7512

Los Angeles Senior Citizen Center

«Треба просто бути принциповим українцем», Ігор Калинець про життя і війну

1994 року журнал «Сучасність» опублікував його повість «Молімось зорям дальнім», написану ще 1972 року під час перебування у слідчому ізоляторі львівської в’язниці. Та поза всякими сумнівами Калинець був і залишається передовсім поетом. Автор двох томів-фоліантів, куди ввійшли сімнадцять збірок оригінальних поезій. Я наївно відбріхувався, але прийшла директорка обласного архіву, Галина Сизоненко, де я працював, і врятувала мене.

ігор калинець біографія для дітей

Вона дала мені ім’я, бо дуже багато з’явилося рецензій на неї, вона не загубилася. Було видно, що видавництва хочуть чогось більшого від мене, тобто вже було зацікавлення, певний попит. Вони всі вже стали обізнані https://zabor.zp.ua/Statiy/borotba_z_igrovou_zalejnistu.htm мною. Звичайно, мною було обізнане й КГБ, і книжка не вийшла. У перших книжках завжди обов’язково мали бути ідейні вірші про Леніна чи про «братній радянський народ». Саме це було умовою видання нових книжок.

Ігор Калинець біографія скорочено

Він є ідеологом незалежної України, одним із найбільш успішних ідеологів, тому вони його бояться. Його статті, його праці дуже актуальні. Цей вірш був написаний тоді, як я познайомився з Галичем, тому й використав ті образи. Проте, що «з Галича вітер державний» – це було друге, що цікавило кагебістів. Передусім вони прикипіли увагою до «бандери дністрових лодій», питали мене, як я смів таке написати. Думаю, уже всі політичні діячі мали б зрозуміли, що треба більше уваги приділяти культурі.

Дивіться також:

Як згадував сам літератор, тоді ледве не провалився, адже не зміг згадати автора байки «Пан та собака». Свій рідний Ходорів поет покинув сімнадцятирічним – в 1956 р. Адже саме з Ходорівської землі пішло джерело натхнення, традиції та світогляд, які стали основою створення перших віршованих творів.

Comments are closed.
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support